49. týden – 13 shazování ledů

Jednotka v týdnu od 4. do 10. prosince 2023 vyjela celkem ke 13ti událostem spojených se shazováním ledů nebo sněhových převisů ze střech ve Žďáře nad Sázavou. 

V pondělí 4. prosince 2023 – 4 události
Odstranění ledů a rampouchů z městského domu u přechodu a nad chodem do budovy, ze střechy z Domu dětí a mládeže, z rodinného domu a pekárny Řečice, z obchodního domu Libušín.

V úterý 5. prosince 2023 – 3 události
Sněhové převisy nad vchody do mateřské školky na Veselské ulici, starším obyvatelům z rodinného domu na ulici Barákova sněhové a ledové převisy, rampouchy z rodinného domu s obchodem na ulici Veselská 

Ve středu 6. prosince 2023 – 2 události
Shazování sněhu a ledů ze střechy nad chodníkem u městské knihovny u Havlíčkova náměstí, ledové převisy ze střechy rodinného domu, kde hrozilo odtržení okapů na ulici Bezručova.

V pátek 8. prosince 2023 – 2 události
Shazování ledových převisy a sněhu ze střechy radnice a nad vstupem do informačního centra na náměstí Republiky, odstranění ledových převisů a rampouchů z bytového domu na straně vchodu, parkoviště a druhého vchodu na ulici Nová.

V neděli 10. prosince 2023 – 2 události
Shazování ledových převisů na odborném učilišti na ulici Strojírenská po celé straně nad parkovištěm a vstupem do školy, odstranění sněhových převisů na budově internátu SPŠ a VOŠ Žďár nad Sázavou na ulici Studentská, nad chodníkem ke škole.