Desinfekce veřejných prostor

Již druhý týden, provádí zásahová jednotka města Žďár nad Sázavou preventivní dezinfekci veřejných míst ve Žďáře nad Sázavou a v místních částech ( Stržanov, Radonín, Mělkovice a Veselíčko).
 
Preventivní dezinfekce je prováděna v určených dnech na pokyn předsedy Krizového štábu města Žďár nad Sázavou. Dezinfekce je vždy prováděna v podvečer  dezinfekčním roztokem namíchaným přímo v cisternových automobilových stříkačkách. Dezinfikuje se autobusové nádraží – nástupní ostrůvky s přístřešky, nejvíce vytížené autobusové zastávky ( Strojírenská, Novoměstská a Žižkova)  lavičky na náměstí Republiky a Havlíčkovo náměstí. V místních částech jsou dezinfikovány autobusové zastávky, sportovní a dětská hřiště a hnízda s nádobami na odpad.
Nově od pátku 17.4.2020 používáme na dezinfekci veřejných míst AKU tlakový rosič Milwaukee s  dezinfekčním roztokem Anti – Covid. Za tento přístroj a pomoc vděčíme Nadaci ČEZ, která finančním příspěvkem podpořila naší jednotku  při nákupu tohoto zařízení a v boji proti COVID 19. 
I přesto, že všichni  hasiči, mají své vlastní zaměstnání, je jednotka v terénu nebo přípravou v hasičské zbrojnici téměř každý den a v případě jiné mimořádně události, jsou členové jednotky připraveni k výjezdu na pokyn Operačního střediska HZS Kraje Vysočina.