Sobotních 5 výjezdů

V sobotu 15. července 2022 vyjela jednotka k celkem 5 událostem. 
První byla oznámena dopravní nehoda se zraněním, náraz vozidla do stromu mezi obcemi Polnička a Račín. Zraněná osoba byla při příjezdu již v péči ZZS a jednotky provedli zabezpečení místa nehody a usměrňovala provoz na pozemní komunikaci. U dopravní nehody zasahovalo z naší jednotky 1. výjezdové vozidlo a velitelský automobil Duster. 

Po příjezdu na základnu obdržela jednotka informaci o vosím hnízdě v keři u bazénu. Jednotka vyjela druhým zásahovým vozidlem na jejich likvidaci. Vosí hnízdo zlikvidovala pomocí postřiku.

Mezitím jednotka obdržela požadavek na zkropení silnice v areálu zámku Kinských, jednotka pomocí D proudu zkropila silnice. Přes víkend se v areálu zámku koná festival Korespondance.

Po zkropení silnice odjíždí 1. výjezdové vozidlo na Dětský den do obce Lhotka, kde vystavila se zásového vozidla i s velitelským automobilem Duster.

Jednotka popsala vybavení výjezdového vozidla a naši činnost u zásahů. Po dokončení komentované prohlídky jednotka vytvořila dětem pěnu pomocí Propaku a D hadice. Poté byly děti opláchnuta vysokotlakou hadicí.

V 17:31 byl jednotce ohlášen požadavek na dovoz vody na požár pole za obcí Ostrov nad Oslavou. Jednotka tedy odjela z Dětského dne rovnou na místo události, současně vyjížděla ze zámku druhá cisterna. Ta však byla po cestě odvolaná na další požár a to lesa, v obci Račín. 
První výjezdové vozidlo u požáru pole již nezasahovalo a pouze pomáhalo s hadicemi. U požáru již zasahovali jednotky z HZS Kraje Vysočina, Ostrov nad Oslavou, Radostín nad Oslavou, Krásněves a Obyčtov. Zde byla příčina požáru od neznámého předmětu ve stroji. Jednotkám při požáru pomáhali také dva traktory.

Druhé vozidlo u požáru v Račíně také nezasahovalo a zůstalo pouze v záloze, avšak pomáhala jednotce Polnička s dohašením požáru hrabanky o ploše 10×10 m. Zde je příčina požáru v šetření.